Dags för boksläpp! Ytterån och Östersund

Nu kommer boken om skriftställaren och översättaren Arthur Magnusson från Ytterån. Fullständig titel: ”Skriftställaren – Att inte kunna vara den man är – En levnadsteckning över Arthur Magnusson”.

Det första boksläppet sker, som sig bör, i Ytteråns Folkets hus den 5/2 i Folkets hus 19.00

Det andra släppet sker i Östersund: Norra station fredagen den 7/2 18.00.

Ur baksidestexten:

”Arthur Magnusson levde mellan 1902 och 1975 och var inte bara en språkbegåvning av sällan skådat slag, utan också en folkbildare och kulturbärare av stor betydelse för sin omgivning. Hans tillvaro präglades förvisso av ett flitigt och idogt arbete med språk, men också i hög grad av en stor och ångestfylld hemlighet han aldrig vågade avslöja för någon utom sina dagböcker. När jag upptäckte detta som han uppenbarligen dolde så väl, framstod många händelser och livsval plötsligt i ett helt annat ljus.
Min respekt och sympati för Arthur har växt under arbetet, det är väl naturligt när man upplever sig komma närmare en person. Särskilt om denne så öppet, om än inte med så många ord, visat upp sina sårbara punkter och sin förtvivlan över hur livet kan te sig när man inte fullt ut kan vara sig själv och få visa det för hela världen. / Magnus Ottelid”

Det första boksläppet sker, som sig bör, i Ytteråns Folkets hus den 5/2 i Folkets hus 19.00

Det andra släppet sker i Östersund: Norra station fredagen den 7/2 18.00.

Fler framträdanden planeras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.