Fin recension i Östersundsposten

Klicka på bilden för att komma till ÖPs digitala upplaga. Den kostar 8 kr/vecka.

Marcus Berglund i Östersundsposten skriver idag 22/4 om ”Skriftställaren”. Under rubriken ”Biografi som bjuder på ett oväntat drama” konstaterar han att det inte går att slita sig från boken när väl Arthur Magnussons hemligheter börjar avslöjas. Han säger:

Att tro sig öppna en bok om en vanlig gammal farbror från Ytterån och istället få detta drama serverat gör mig helt varm i hjärtat och jag kan varmt rekommendera den för alla som tycker att sådana här berättelser är viktiga.”

Han skriver också:

I ”Skriftställaren” får läsaren följa Magnus Ottelids jakt på de pusselbitar som behövs för att kunna berätta om Arthurs liv och livsgärning. Det sker i reportageform där författaren själv utgör det berättarjag som går mellan stenarna på Näskotts kyrkogård för att hitta Arthurs grav, som hittar manusen som aldrig blev utgivna, dikterna som skrivits på insidan av matförpackningar och som till slut även ramlar över hela den digra samlingen av dagböcker som Arthur lämnat efter sig. Böcker som till slut även placerar Arthur själv i berättelsen, såtillvida att läsaren plötsligt inte bara har tillgång till hans formella meritlista, utan även hans inre liv – och vilket liv det visar sig vara.”

Från tidningen Statsanställd 1975

One thought on “Fin recension i Östersundsposten

  1. Pingback: ”Biografi som bjuder på ett oväntat drama” – Glenn Olsson förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.