…stark skildring om kärlek, sorg och dödslängtan

att finna helenYlva Floreman skriver i ett lektörsomdöme från Bibliotekstjänst att romanen ”Att finna Helen” är ”en stark skildring om kärlek, sorg och dödslängtan”.

Hela omdömet lyder:

”Att finna Helen är Magnus Ottelids tredje roman. Författaren följer upp intrigen från debutromanen Dolt inferno genom titelpersonen Helen.

Hon träffar Martin i Grekland och de blir kära i varandra.  De bär båda på svåra trauman, och var och en av dem anar det hos den andre. Kärleken ger hopp och förnyad energi. Berättelsen har olika tidsplan, före och efter katastrofen, och i början får vi följa dem i vartannat kapitel.

När Henrik söker upp Martin för att komma sin syster Helen närmare forceras Martin framåt i sitt sorgearbete. Skickligt nystar författaren upp de bakomliggande hemligheterna och väver intrigen till en stark skildring om kärlek, sorg och dödslängtan. Att finna Helen är ytterst välskriven, tilltalet är både exakt och chosefritt. Romanen tar tag i läsaren från första sidan. Magnus Ottelid är lärare vid Mittuniversitetet i Östersund och har också gett ut romanen Vredesskålarna.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.