Kulturmörker på LT och ÖP?

Dkerstin wolgersen 21/4 var det ett evenemang på Designcentrum Östersund i regi av projektet ”Sätt litteraturen på Jämtlandskartan”. Det var ingen händelse vilken som helst. Man uppmärksammade en nyutgåva av Beppe Wolgers Jämtlandsdiktning under redaktörskap av Umeåförfattaren Gunnar Balgård, kanske mest känd för sitt stora arbete om Helmer Grundströms liv. Beppes fyra diktsamlingar har länge varit svåra att få tag så det var verkligen en kulturgärning av h:ströms förlag i Umeå att ta tag i utgivningen.

Inte nog med att antologin var pinfärsk (släpptes 20/4) och att Gunnar själv var med i Östersund för att presentera det hela, dessutom var Kerstin Wolgers på plats och berättade och läste dikter. Läsningen var vibrerande klar och innerlig, man kom verkligen nära allt det som Beppe skrivit om. Vi som var där njöt av varje minut – det var en kulturupplevelse av stor dignitet. Man kan bara beklaga er som missade det hela.

Men hur i hela friden kunde lokalpressen missa denna kulturella läckerhet? Varken Länstidningen eller Östersundsposten var där. Har man lagt ner kulturredaktionerna? Det är fullständigt obegripligt att man struntade i detta. Det kan inte tolkas som något annat än ett totalt kulturmörker. Känns verkligen eländigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.