Isolera SD – försvara demokratin

Share Button

Så här har jag väl tänkt.

Ungefär 15-20 % av svenskar är väl rätt rasistiska av sig i största allmänhet. Inget konstigt med det. En del mer än andra, en del mer uttalat än andra.

Ett parti som skickligt utnyttjar denna rasism i tider av kris, krig i världen och flyktingkatastrofer kan få dem med sig och befästa tanken att allt dåligt i Sverige är invandringens och flyktingarnas fel (trots att det i sig är totalt ologiskt och faktamässigt fel – både att allt är dåligt och att det som är det är invandringens fel). Handbok för demokrater Fortsätt läsa “Isolera SD – försvara demokratin”

Share Button

Arthur Magnusson Brunnsvik 1927

Share Button

Våren 1927

Arthur vaknade på Brunnsviks elevhem, tidigt som vanligt. Utanför fönstret var det vår, slutet av april, solen hade börjat värma, fåglarna sjöng i varenda buske och björkarnas spröda blad var redan större än musöron.

De flesta andra på skolan hade gett sig av, men för Arthur återstod lite jobb i biblioteket så att allt var klart inför sommarkurserna. Men då skulle han inte vara kvar. Egentligen visste han inte alls vad han ville göra. Ingen kallelse från partiet om att komma till någon av tidningarna och ingå i redaktionen trots att han skickat material regelbundet i flera år. En hel del blev förvisso publicerat, men han ville ha en mer fast plats någonstans. Fortsätt läsa “Arthur Magnusson Brunnsvik 1927”

Share Button